Szent-Györgyi Albert 1928-ban felfedezett egy addig ismeretlen vegyületet a mellékvesében, melyet azután sikeresen a paprikából is kivont. Később ezt nevezték el C-vitaminnak.
Az emberi szervezet képtelen az aszkorbinsav előállítására, így azt táplálékkal kell bevinnünk szervezetünkbe. Amennyiben ez nem történik meg, hiánytünetként vérzékenység, ínysorvadás, izombántalmak, lassú sebgyógyulás, a fertőzésekkel szembeni fogékonyság, és gyulladások kialakulása figyelhető meg.
A természetes C-vitamin megtalálható citrusfélék gyümölcseiben, mint például a citrom, narancs, grapefruit, valamint bogyós növényekben, zöldség és főzelékfélékben, ilyen a paradicsom, paprika, kelvirág, burgonya és még sok egyéb növény termése. Magas C-vitamin tartalmú a csipkebogyó piros termése, ezért hasznos, ha megfázás esetén csipkebogyó teát iszunk.
Táplálékkal bevitt C-vitamin mellett érdemes támogatni az egészségünket a kapszulás változattal is.
Az All Sports Lab Vita C 1000 mg C vitamint tartalmazó készítmény.
Fogyassz mindennap 1 tablettát az egészséged megőrzése érdekében!
Fontos, hogy a táplálékkiegészítők nevében nem véletlenül szerepel a KIEGÉSZÍTŐ szó. Ezek a készítmények a teljes értékű étkezéseket nem helyettesítik.
Jó sportolást mindenkinek!
PTS csapat